Start-up KR&A lanceert researchabonnement over big data in het vastgoed

Als een van de allereerste pan-Europese dataresearch initiatieven in de vastgoedindustrie, introduceert de Amsterdamse start-up KR&A researchabonnementen voor vastgoedbedrijven en institutionele beleggers. “Vastgoedresearch gaat naar de boardroom toe”, zegt initiatiefnemer Arjan Knibbe.

Knibbe, oprichter van KR&A en voormalig vastgoedanalist bij ondermeer Kempen & Co, UBS Warburg en ING: “In dit abonnement vinden klanten de allerbeste bronnen van gratis data door heel Europa. Dus niet alleen van CBS en Eurostat, maar ook mooie kleine en grote niche-data bestanden die zeer waardevol voor een belegger of ontwikkelaar zijn. We hebben een mini opfriscursus regressie analyse voor vastgoed beslissers geschreven. Een ander artikel vergelijkt de winkelcentra van Klépierre met die van Unibail-Rodamco, in Barcelona en Madrid, op basis van data. Dat is nooit eerder op die manier gedaan. Ook hebben wij de portefeuilles van alle beursgenoteerde vastgoedbedrijven in Nederland volledig in kaart gebracht, en daar voegen we nu nog tientallen buitenlandse vastgoedbedrijven aan toe. Vervolgens berekenen we bijvoorbeeld welke vastgoedfondsen veel bevolkingsgroei of inkomensgroei kunnen verwachten. Op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen is veel werk aan de winkel voor de vastgoed sector. Binnenkort publiceren we een artikel over segregatie binnen steden, dat een link legt met onroerend goed en data.”  

Toegankelijk
De research is heel bewust NIET wetenschappelijk geschreven. “Belangrijke beslissers hebben geen tijd om zich door zware academische checks en balances heen te worstelen. Maar ze zien wel onmiddellijk als er iets echt nieuws of origineels over de vastgoed-industrie wordt geschreven. Wij worden gecoached door de editorial board. Die is samengesteld uit leden die een zeer grote ervaring hebben met onroerend goed, die een Pan-Europees of global perspectief hebben en die onze passie voor data en vastgoed delen. De research wordt online gepubliceerd, er verschijnt ook een hardcopy en mogelijk later dit jaar een app”, aldus Knibbe.

Kosten
De huidige klanten en de doelgroepen van KR&A betreffen pensioenfondsen, verzekeraars, private equity bedrijven en beursgenoteerde vastgoedfondsen. “We hanteren één tarief voor toegang tot al onze publicaties. Of je nu een bedrijf hebt van honderd of duizend medewerkers, Iedereen kan erin”, zegt Knibbe. Over de kosten van het researchabonnement wil Knibbe niet meer kwijt dat het 'meer dan enkele honderden euro’s per maand' bedraagt. Naast de verkoop van researchabonnementen realiseert KR&A omzet door activiteiten als consultancy, analytics en visualisaties.   

Meer informatie over gerealiseerde publicaties is op te vragen bij www.knibberesearch.com en op www.kramembership.com . KR&A is een real estate data analytics, consultancy en research start-up, met een kantoor in Spaces Vijzel, Amsterdam.

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022