Annadal Campus mixt studentenhuisvesting met zorgvastgoed

All-In Real Estate B.V. heeft het Annadal-complex te Maastricht verworven. De totale oppervlakte van het complex bedraagt 48.000 m2, momenteel bestaande uit 400 studentenkamers alsmede 22.000 m2 aan bedrijfsruimte ten behoeve van gezondheidszorg.

“Het complex zal worden geoptimaliseerd naar een volwaardige zorg- en studentencampus en zal de naam ‘’Annadal Campus’’ krijgen. “

Optimalisatie en gedeeltelijke herontwikkeling
De Annadal campus kenmerkt zich door een unieke mix van studentenhuisvesting en gezondheidszorg. Naast optimalisatie van het bestaande concept zullen er verschillende activiteiten worden toegevoegd om het complex nog levendiger en dynamischer te maken. Denk hierbij aan: een aanvulling van het zorgaanbod, horeca en verschillende sportfaciliteiten. Hierbij gaan zorg en studentenhuisvesting hand in hand. Door deze optimalisatie zal het Annadal-complex een aantrekkingskracht hebben binnen en buiten Maastricht.

Momenteel huren SSH en de Universiteit van Maastricht in totaal 392 kamers welke zij verhuren aan studenten uit binnen- en buitenland. Vanwege de groeiende vraag naar studentenhuisvesting in de regio en het daarop gerichte beleid van de gemeente Maastricht, hebben de eigenaren de intentie om het aantal studentenkamers, met innovatieve herontwikkeling, uit te breiden naar 650 studentenunits. Door middel van optimalisatie en gedeeltelijke herontwikkeling, blijft de focus op een mix van studentenhuisvesting en gezondheidszorg behouden.

Meer weten over zorgvastgoed? Kom naar de Dag van het Zorgvastgoed.

 

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022