Eerste gratis elektrisch oplaadpunt van AllFixed Green Energy een feit

Op 23 maart informeerden wij u over de nieuwe dienst van AllFixed Property Management, namelijk AllFixed Green Energy. We zijn inmiddels een stap verder en klaar voor het melden van het bedrijf dat de primeur heeft: DHL aan de Reactorweg 25 in Utrecht waar De Groene Groep eigenaar van is.

DHL is hiermee het eerste bedrijf dat een gratis elektrisch oplaadpunt van AllFixed Green Energy krijgt. Met AllFixed Green Energy worden in samenspraak met gebouweigenaren of beheerorganisatie kosteloos laadpalen voor elektrische voertuigen bij bestaande gebouwen geplaatst om zo de eigenaar/beheerder de kans te bieden het serviceniveau rondom een gebouw naar een hoger plan te tillen zonder zelf te investeren.  

Zakelijke markt op zijn wenken bedient
Het aantal hybride en geheel elektrisch aangedreven auto’s groeit gestaag. Daarmee neemt de behoefte aan het aantal oplaadpunten eveneens drastisch toe. Met name op plekken waar de auto lange tijd stilstaat, zoals op kantoor, bij hotels, horecagelegenheden, ziekenhuizen, zorgcentra, congrescentra, vergaderlocaties, luchthavens, beurscomplexen, winkel- en woonboulevards is het zinvol om één of meerdere oplaadpunten te plaatsen. Het feit dat plaatsen en exploiteren via AllFixed Green Energy nu volledig gratis kan, zal een forse opmars van laadpunten op B2B- en B2C-locaties tot gevolg hebben. 

Groeimarkt
Eén op de tien nieuwe auto’s heeft een stekker. Er rijden momenteel 90.000 elektrische en hybride auto’s in Nederland, een explosieve stijging. In Nederland zijn 18.000 laadpalen, waarvan er 6000 in 2015 zijn geplaatst. Naar verwachting komen er dit jaar nog eens duizenden bij. Er is wel de nodige wrijving tussen benzine- en elektrische rijders. Omdat iedere paal wéér een plek minder betekent voor benzinerijders. Op termijn zal het geheel dan wel gedeeltelijk elektrisch rijden - alleen daarom al - steeds meer navolging krijgen. De ANWB verwacht in 2017 een nieuwe groeispurt. Dan komen nieuwe types op de markt met een grotere actieradius en lopen de eerste contracten van geleasete elektrische auto’s af. En daarmee komt de tweedehands markt op gang. Kortom, met het huidige aantal laadpalen redden we het niet.    

Exclusieve samenwerking
AllFixed Green Energy is voor deze dienstverlening een exclusieve samenwerking aangegaan met Ecotap. De laadpalen zijn uitgerust met een communicerende techniek en speciaal vervaardigd uit 4mm staal om bestand te zijn tegen eventueel vandalisme. De start/stop-procedure bij het opladen verloopt door middel van een laadpas, die iedere eigenaar van een elektrische of hybride auto tot zijn beschikking heeft.

Smart charging betekent dat er slim wordt omgegaan met de beschikbare stroom. Het oplaadpunt beoordeelt daarbij zelf hoeveel stroom er naar welke auto toegaat wanneer er zich twee auto’s aanmelden.

‘Groene mobiliteit’  
Wanneer u deze duurzame en milieuvriendelijke service uw relaties, medewerkers en bezoekers niet wilt onthouden en het geen particulier oplaadpunt betreft, kunt u contact opnemen met AllFixed Green Energy. AllFixed gaat met u in gesprek om de situatie en wensen te inventariseren. Daarna ontvangt u binnen een week een overzichtelijk opgave van de consequenties. Zijn er geen obstakels dan plaatst AllFixed Green Energy het oplaadpunt kosteloos op uw terrein. Dit oplaadpunt wordt vervolgens ook door hen onderhouden en beheerd. Zo ontzorgt AllFixed Green Energy de klant en stimuleert zij een groene mobiliteit. 

Meer weten?
Neem vrijblijvend contact op met Twan Hendriks van AllFixed Green Energy op 010 763 08 00 of twan.hendriks@allfixed.nl.

Een bijdrage van Allfixed Green Energy.

Reacties