Woningcorporatie Weller investeert 21 miljoen in flats

De flats in het Heerlense stadsdeel, dat in de volksmond beter bekend staat als de ‘Peter Schunck flats’- worden opgewaardeerd, verfraaid, energiezuiniger en vooral levensloopbestendiger gemaakt. 

Thuis wonen
Dit gebeurt vanwege de grote opgave waarvoor Nederlandse gemeenten staan: omdat ‘kwetsbare zorgvragers’ grotendeels thuis blijven wonen, moet een deel van het woningbestand daarvoor geschikt worden gemaakt. Weller speelt tijdig op deze ontwikkeling in en wilt de woninging levensloop bestendig maken.

Voorbeeld
Het gebiedsgericht werken aan ‘wonen, welzijn en zorg’ krijgt de komende jaren een vernieuwende totaalaanpak, stelt Paul Leufkens van Weller. Heerlerbaan zou een voorbeeld moeten worden. De ouder wordende Heerlenaar kan in zijn vertrouwde omgeving blijven wonen.

Technologie
De flats krijgen mogelijk een communicatiesysteem waardoor toekomstige technologie kan worden gebruikt voor allerlei vormen van (mantel)zorg. Onderzocht wordt of Meander Thuiszorg en Zuyd Hogeschool hier van meet af aan bij kunnen worden betrokken. De Internationale Bauaustellung (IBA) is gevraagd om dat haalbaarheidsonderzoek door de beste experts te laten begeleiden.  

 



Reacties


Laatste nieuws