LSI project investment verhuist naar Central Post

Vanaf maandag 2 augustus 2010 is ontwikkelaar LSI project investment gevestigd in Central Post aan het Delftseplein 30n in Rotterdam. LSI renoveerde het voormalige stationspostsorteercentrum tot een modern en duurzaam kantoorgebouw van 38.000 m2 en vestigt zich op de topverdieping, op de 13e etage.

"'We zijn bijzonder trots dat we verhuisd zijn naar ons eigen gebouw in ons gebied WeenaBoulevard": zegt Dirk de Boer, directeur van LSI. "Als grootste private partner in Rotterdam Central District vinden we het belangrijk ons kantoor te vestigen midden in het nieuwe 24-uurs gebied van Rotterdam. We zijn hier immers de komende jaren actief en werken mee aan de internationale groei van de stad. We kijken vanuit ons nieuwe kantoor op WeenaBoulevard (Schiekadeblok) en kunnen de ontwikkelingen op de voet volgen".

Het thema - Home away from home - vormt een belangrijk uitgangspunt voor het nieuwe kantoor van LSI. In de huidige 24-uurs economie zijn vrije tijd en werken meer met elkaar verbonden. Zo biedt het kantoor ruimte en faciliteiten om flexibeler om te gaan met arbeidstijd en werkomgeving. Dit leidt tot een betere werksfeer en meer productiviteit. De Boer: "Door de flexibele inzet van medewerkers en het thuiswerken bespaart LSI op huisvestingslasten en energiekosten. Ook vermindert de CO2 uitstoot aanzienlijk. Een ander belangrijk voordeel is dat Central Post naast Rotterdam Centraal ligt, dus aan het belangrijkste internationale OV-knooppunt van Nederland. Hierdoor is onze OV-bereikbaarheid verder geoptimaliseerd. De organisatie scoort hierdoor nog beter op duurzaamheid". Het Home away from home-concept wordt door LSI ook toegepast bij ontwerpvraagstukken van gebruikers bij nieuwe (her)ontwikkelingen.

Central Post, dat is benoemd tot duurzaamste monument van Nederland, is de eerste gerealiseerde fase van WeenaBoulevard, onderdeel van Rotterdam Central District. De tweede fase van WeenaBoulevard met een oppervlakte van 240.000 m2 wordt gerealiseerd in de periode 2012 - 2020. Lange tijd werd dit gebied gezien als een vergeten stuk stad. Door de ontwikkeling krijgt het gebied een geheel nieuwe functie en wordt het weer onderdeel van de binnenstad.

Central Post biedt uiteenlopende bedrijven en instellingen een flexibele werkplek centraal in de stad. Naast LSI zijn de gebruikers: Prorail, Achmea Health, Achmea Vitale, Zonneveld Ingenieurs, Winnock, CB Richard Ellis, RBOI en Marlies Dekkers Group. Op de begane grond bevindt zich een vestiging van Achmea Health Center en Stichting Bureau Jeugdzorg Rotterdam heeft in juni 2010 haar deuren geopend. Circa 2.000 medewerkers vinden hier een werkplek.

Reacties