Wat ging er goed en wat ging er fout?

Wie het nieuws over de vastgoedsector op de voet volgt ziet met regelmaat weinig vrolijk nieuws voorbijkomen. Als nieuwsmedium hoor je voor de negatieve ontwikkelingen in de branche niet de ogen te sluiten - wat ook blijkt in onze accurate berichtgeving - maar regelmatig de schijnwerpers te zetten op de positieve ontwikkelingen is ook in crisistijd leerzaam en motiverend.

Vastgoedjournaal zal als innovatief vastgoedmedium vanaf nu elke maand voor de leden van VJ Profs een actuele lijst publiceren van recente ontwikkelingen in de branche die positief dan wel negatief uitgelegd kunnen worden. Uiteraard begrijpen we dat de labels ‘goed' en ‘fout' in de praktijk diverse nuances en grijstinten kent en dat een goede ontwikkeling voor de één negatief voor de ander kan uitpakken. Maar ondernemen in vastgoed is geen zuivere zero-sum game waarbij het verlies van de een, de winst van de ander vormt.

Wat kunnen we onder positieve ontwikkelingen verstaan? U kunt dan denken aan bijvoorbeeld werkzame innovatieve oplossingen voor het oplossen van lokale leegstand en het tegengaan van verpaupering op bedrijventerreinen. Of het ineenslaan van de krachten van verschillende partijen om oplossingen voor problemen te creëren. Maar ook huurverlengingen waarbij beleggers hun huurders hebben weten vast te houden kunnen we gemakshalve onder de positieve ontwikkelingen scharen. Dat geldt ook voor majeure beleggingstransacties en het doorgaan van grote projectontwikkelingen. Hoewel bij dit laatste altijd de vraag gesteld kan worden of nieuwe projectontwikkelingen leegstand elders veroorzaakt.

Lezers en abonnees van Vastgoedjournaal vragen wij om regelmatig hun suggesties van ‘positieve' gebeurtenissen in de vastgoedbranche aan ons te mailen via info@vastgoedjournaal.nl. Elke maand publiceren we samen met onze eigen bevindingen de lijst van ‘goed' en ‘fout'. Abonnees van VJ Profs kunnen de eerste lijst met redactioneel commentaar HIER lezen.

Rogier Hentenaar
Hoofdredacteur Vastgoedjournaal


Reacties