Is het verstandig om nieuwe huurders te verplichten om in gesprek te gaan met de buurt?


Woningcorporatie Ymere stelt nieuwe eisen aan huurders bij de toewijzing van huurwoningen. De corporatie verplicht de huurders met elkaar en met Ymere afspraken te maken over woon- en leefregels. Dit schrijft het Parool op haar website.

Afspraken
Nieuwe huurders die samen in een gerenoveerd blok van Ymere in de Van der Pekbuurt komen wonen, zijn verplicht naar bijeenkomsten te gaan waar woon- en leefregels besproken worden. Het gaat volgens Gerbrand Corbee, woordvoerder van Ymere, om afspraken die bewoners onderling maken over bijvoorbeeld het schoonhouden van het portiek. 

Daarbij kan de corporatie wel randvoorwaarden stellen: 'Als bewoners willen afspreken dat feesten na elf uur 's avonds moet kunnen, geven wij aan dat dat niet de bedoeling is. We benadrukken ook duidelijk wat ons schotelantenne- en tuinbeleid is. Die regels nog eens bespreken heeft meer effect dan een clausule in een huurcontract.' Gemaakte afspraken worden gekoppeld aan het huurcontract, maar of iemand een woning misloopt als hij niet mee wil doen, blijft onduidelijk. 

De verplichte bijeenkomsten zijn volgens Corbee niet bedoeld om bepaalde kandidaten voor een huurwoning aan de hand van een extra selectiecriterium te weren. Evenmin zijn de extra afspraken bedoeld om huurders in geval van aanhoudende overlast gemakkelijker uit hun woning te krijgen.

Bron:      het Parool
Auteur:  Joost Zonneveld



Reacties


Laatste nieuws