Tilburg gaat 600 goedkope woningen bouwen maar bewoners zijn boos


In Tilburg is dringend behoefte aan meer goedkope sociale huurwoningen. Daarvoor heeft de gemeente 6 locaties, die het in bezit heeft, op het oog. Per locatie moeten 100 woningen worden gebouwd en hier trekken gemeente en corporatries 6 miljoen euro voor uit.

De reacties onder het artikel op de website van het Brabants Dagblad liegen er niet om.

Betaalbaar
Er wordt druk overlegd om binnen particuliere projecten, meer goedkope woningen te bouwen. De Taskforse Betaalbaar Wonen (een consortium van gemeente en corporaties) heeft de komende 2 jaar circa 6 miljoen euro over voor ‘betaalbaar wonen’.

Locaties
De gemeentelijke locaties waarop gebouwd kan worden zijn de nieuwbouwlocaties Campenhoef en Dongewijk aan het spoor in de Reeshof, de Van Tulderstraat, de vrijkomende locatie van het Vakcollege aan de Reitsehoevenstraat in Tilburg. In Berkel-Enschot kijkt de gemeente naar de Kerkstraat en de Willibrordstraat.

De extra goedkope woningen zijn hard nodig omdat Tilburg steeds meer inwoners heeft die weinig te besteden hebben. Dat wordt versterkt door de verwachte toestroom van statushouders, asielzoekers met een verblijfsvergunning die gehuisvest dienen te worden.

Boze reacties
Het artikel ondervind op de website veel boze reacties. Zo schrijft er iemand:
“Waar ik over val is dat jarenlang er geen geld, ruimte of wat dan ook was, om goedkope huizen te bouwen. En dat er nu ineens wel 600! goedkope woningen gebouwd kunnen worden.”

“He grappig, eerst wachtlijsten van vele jaren voor de autochtone bevolking. Blijkbaar geen noodzaak om extra woningen te bouwen, nee laat ze maar wachten. Maar nu met de 'vluchtelingenstroom' blijkt ineens veel meer mogelijk. Waarom nu wel, en eerst niet? Waren die mensen het niet waard, of hielden ze zich toch wel koest ondanks het jarenlange wachten?”



Reacties


Laatste nieuws