Spit van Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn wordt notaris

Mr. René Spit, kandidaat-notaris/vennoot bij Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn, is benoemd tot notaris te Den Haag. De beëdiging vond plaats op 19 augustus 2010. Met deze benoeming bestaat het notariaat binnen Pels Rijcken uit vijf notarissen en dertien kandidaat-notarissen.

René Spit houdt zich bezig met alle facetten van het notariële vastgoed. Van het uitbrengen van adviezen tot het opzetten en begeleiden van verkoopprocedures, (complexe) beleggingstransacties, infrastructurele projecten, (her-)ontwikkelingsstructuren en erfpacht-, opstal- en constructies voor publiek-private samenwerking (PPS). Hij is gespecialiseerd in de omzet- en overdrachtsbelasting problematiek van vastgoedtransacties. De cliëntenkring van René Spit bestaat uit (institutionele) beleggers, pensioenfondsen, ondernemingen en (semi-)overheden.

René Spit startte zijn carrière in 1995 binnen het notariaat bij Huzink Hilarius Kamphuis Notarissen in Hengelo. Daarna was hij kandidaat-notaris bij de De Brauw Blackstone Westbroek. Sinds 2003 is hij werkzaam bij Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn, waar hij sinds 2009 een van de 38 partners is.

René Spit: "Mijn interesse gaat met name uit naar complexe dossiers op het gebied van het ontwikkelen van vastgoed en de uitvoering van infrastructurele projecten. Ik houd me onder andere bezig met de notariële aspecten van erfpacht en opstalrecht, PPS-constructies en het optimaliseren van de fiscale consequenties van vastgoedtransacties. Pels Rijcken acteert binnen dit domein op topniveau. Dat betekent samen met opdrachtgevers en collega-advocaten en -notarissen zoeken naar creatieve en innovatieve oplossingen. Het is mijn inzet om te komen tot de meest gunstige situatie voor alle betrokken partijen.

 

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021