Omzet en winst DHV in Nederland onder druk

DHV, na Arcadis en Grontmij het grootste ingenieursbedrijf van Nederland, heeft in de eerste helft van 2010 de winst en omzet zien dalen vooral als gevolg van stagnatie op de Nederlandse markt. De netto-omzet daalde met 4% tot €225 mln tegen €235 mln over de eerste helft van 2009. De nettowinst zakte ten opzichte van de vergelijkbare periode met 41% tot €1,9 mln van €3,2 mln.

"We zien al enige tijd dat Nederland achterblijft", zegt bestuursvoorzitter Bertrand van Ee in een toelichting tegenover Dow Jones. Hij wijst er daarbij op dat de nieuwbouwproductie hier al langer daalt. Overheden, qua inkomsten veelal afhankelijk van gronduitgifte voor de bouw, volgen. "Je ziet dat vanaf eind 2009 ook de gemeenten en provincies de dip in gaan", aldus Van Ee.

De bestuursvoorzitter noemt de vooruitzichten voor de Nederlandse markt "buitengewoon onzeker". "Zolang er bijvoorbeeld geen helderheid is over de hypotheekrenteaftrek, stagneren de verkopen en wordt er niet gebouwd", illustreert hij.

DHV zal in Nederland daarom voorlopig de capaciteit blijven afbouwen. Volgens de bestuursvoorzitter kan dit door middel van het inzetten van mensen op projecten elders en door het verkleinen van de flexibele schil van tijdelijk ingehuurde werknemers.


Reacties