Originele transformatie naar woonruimte: wonen in een Boeing 727 + VIDEO


Bij WMNL hebben wij al heel wat originele transformaties mogen delen, maar deze transformatie spant de kroon. Van passagier vervoerende Boeing 727 naar bewoonbaar Boeing-huis. Deze Amerikaan betaalde $220.000 om een oud vliegtuig te kopen, vervoeren en bewoonbaar te maken. Dit schrijft de NRC op haar site.


Wat te doen met uw pensioen
Ergens in een bos in de Amerikaanse plaats Oregon staat een vliegtuig. Als je het van boven ziet lijkt het alsof hier een vliegtuig een noodlanding heeft gemaakt. Echter is niets minder waar. Deze vliegmachine is hier speciaal naartoe vervoerd. De eigenaar van de originele stulpje is de gepensioneerde Bruce Campbell.

De beste man kocht in 1999 het afgekeurde toestel voor 100.000 dollar. Campbell gaf nog eens 120.000 dollar uit aan vervoer, onderhoud en renovatie. Zo verving hij de originele vloer door transparante tegels, waardoor de constructie van het toestel en de bedrading goed zichtbaar zijn.

Vliegende huizen
Campbell snapt niet waarom mensen het gek vinden dat hij in een vliegtuig woont. “Jets zijn vliegende huizen”, zegt hij. De cockpit is een fijne plek om een boek te lezen, de vleugels vormen een goed terras en de ruimte eronder ziet hij als een overdekte veranda. Middels deze constructie heeft hij in totaal 324 vierkante meter tot zijn beschikking. In het onderstaande filmpje geeft hij een rondleiding langs zijn slaapbank, de primitieve douche, de opbergruimte in de pantry en zijn werktafel met ladekastjes en stapels potloden.

Ten opzichte van een huis ziet Campbell alleen maar voordelen: mooi design, high-tech, goede kwaliteit materialen, bestand tegen windstoten en ander onguur weer, brandwerend en bijzonder veilig. Daarbij is het speelgoed, schrijft Campbell op zijn website.

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021