'Waarom binnenstad Assen op de schop moet'

De binnenstad van Assen is toe aan een flinke update, ander is die ten dode opgeschreven. Dat vindt Cees-Jan Pen, lector Vastgoed aan de Fontys Hogeschool.

Hij deed die uitspraak in het programma BNR Bouwmeesters. 

Pen zei: "De binnenstad heeft de laatste jaren een grote stijging van leegstand gekend. Momenteel speelt er tegelijk een discussie om een factory outlet aan de rand van Assen te bouwen. Het probleem van de binnenstad van Assen is dat het te groot is. De afgelopen jaren zijn er te veel vierkante meters aan toegevoegd. Mede hierdoor is de leegstand naar 19 tot 20 procent gestegen. Er moet dringend wat gebeuren. Door het compacter maken van de binnenstad kun je het centrum herschikken en een aantal leegstaande panden slopen of herontwikkelen. Dat kan zoveel ruimte opleveren dat die outlet in de binnenstad kan komen. Er moet wat gebeuren, anders is de binnenstad ten dode opgeschreven."

Wat vindt de gemeente Assen van dit idee?
Wethouder Economische Zaken Maurice Hoogeveen van de gemeente Assen: "De cijfers over de leegstand, die de heer Pen noemt, herken ik niet. Wij gaan uit van een ander leegstandspercentage. Dat plan om de outlet naar het centrum te verhuizen, is niet uitvoerbaar. Een prachtig idee, maar vooral theoretisch prachtig."

Luister hier de uitzendig terug



Reacties


Laatste nieuws