Vastgoedbevak Wereldhave zette in het eerste halfjaar een beter resultaat neer. Toch stelt Wereldhave dat de markt van winkels en kantoren niet echt heropleeft.

De halfjaarwinst van vastgoedbevak Wereldhave Belgium steeg van 7,55 naar 9,84 miljoen euro, de winst per aandeel van 1,42 naar 1,86 euro. De waarde van de vastgoedbeleggingen evolueerde van 381,9 miljoen euro naar 379,5 miljoen euro. De projectontwikkelingen in portefeuille zijn nu 14,1 miljoen waard tegen 13,2 miljoen euro een jaar eerder.

Macro-economische onzekerheidsfactoren hebben nog steeds een impact op de investeringsmarkten in commercieel vastgoed, zo stelt Wereldhave. ‘Bovendien hanteren financiële instellingen stringente financieringsvoorwaarden, wat de herfinanciering van bestaande kredieten bemoeilijkt en de kosten van nieuwe financieringen verhoogt.'

De markthuur in winkelcentra en toplocaties blijft stabiel, zo luidt het. ‘Maar het investeringsvolume in winkelvastgoed is beperkt'. De vraag naar kantoorruimte over het eerste halfjaar bleef eveneens op peil maar op een laag niveau. ‘Daardoor is de kantoormarkt geëvolueerd tot een ‘huurdersmarkt', aldus nog Wereldhave Belgium.

Bron: Dow Jones

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021