Design hoofdkantoor Rodenstock Benelux in Groningen

In verband met een strategische koerswijziging schakelde Rodenstock Benelux DTZ Zadelhoff in om een nieuwe kantoorlocatie in Groningen te zoeken. De marketingorganisatie met 50 medewerkers verhuist naar een volledig gerenoveerd gebouw in Groningen-Zuid.

Aan de Marcellus Emantslaan 1A-1B huurt Rodenstock Benelux tegen marktconforme voorwaarden circa 1.000 m² kantoorruimte, circa 140 m² archiefruimte en 21 parkeerplaatsen. D+Z Architecten+Projectmanagers voorzag de ruimte van een ingebouwde design inrichting. Omdat het gehuurde metrage bovendien op één laag ligt, heeft de nieuwe huurder het gebouw een duidelijk eigen gezicht kunnen geven.

Rodenstock Benelux verkoopt optiekartikelen als brillenglazen en brilmonturen in de premium marktsegmenten. Met optiekzaken en -ketens als klant wil het bedrijf in zijn kantoor het ‘Rodenstock-DNA' tot uiting brengen.

Marcellus Emantslaan is een kantoorverzamelgebouw op een hoeklocatie aan een drukke verkeersweg. In de directe omgeving zijn meerdere zakelijke dienstverleners gehuisvest en op circa 500 meter afstand bevinden zich diverse winkel- en horecavoorzieningen. De huidige verhuurder, een particuliere eigenaar, liet dit object in overleg met de Gemeente Groningen door een architect renoveren. Circa 75% van het gebouw is verhuurd; nog circa 520 m² is beschikbaar.

DTZ Zadelhoff heeft Rodenstock Benelux B.V. begeleid bij de aanhuur van dit gebouw.

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021