Spaans dorpje ter waarde van een appartement?!

Het is, bijna, niet te geloven. Een dorp in Spanje dat dezelfde waarde heeft als een appartement in Nederland. ‘Hoeveel?!’, vraagt u zich af? 230.000 euro is het antwoord op uw vraag. Het dorpje heet O Penso en omvat zo’n 100 hectaren aan land. Hieronder leest u waarom het dorp zo spotgoedkoop kan zijn.

Over het O Penso
Het Spaanse dorpje heeft zes huizen en drie grote schuren. Nu is dit voor een ‘dorp’ niet erg veel, maar als regent met ijzeren vuist bepaalt uzelf wie er in uw nederzetting komt vertoeven.

In dit dorp heeft uw huis, uiteraard het grootste huis, hardhouten vloeren en 5 slaapkamers met uitzicht op een boomgaard. In de vallei stroomt een rivier vol vis, maar mocht dit te rustig zijn dan kunt u altijd naar het strand dat 10km verderop ligt. In het dorp staat al een bakkerij, met steenoven, en er is gratis bronwater.   

Hoe kan dit?!
Voor wie een beetje weet wat er speelt in Spanje en andere mediterrane landen, zal dit geen schok zijn. De jeugd vertrekt en de grijsaards die blijven. Uiteindelijk verlaten zelfs de laatst genoemden hun huis en dan wordt het een spookdorp. Overigens is dit niet het enige dorp dat u voor deze prijs (of zelfs minder!) kunt kopen. In Cortegada, een landelijke gemeente in het Zuiden van Galicië, biedt de burgemeester zelfs een dorpje gratis aan, zolang u er maar mee instemt om de huizen te renoveren.



Reacties


Laatste nieuws