Quares Retail Fund koopt diverse objecten in Belgie

Quares Retail Fund verwerft controle over vennootschap POG 4

Per 12/07/2010 heeft Quares Retail Fund de controle verworven over de vennootschap POG 4, eigenaresse van onder andere 2 volledig verhuurde winkelpanden in Sint-Truiden van ProWinko. De winkels zijn gelegen in de Luikerstraat 49-51, het commerciële hart van de stad, en omvatten een totale winkeloppervlakte van 2.200 m². Sint-Truiden telt ruim 38.000 inwoners en omvat een direct verzorgingsgebied van ca. 63.000 personen met grote koopkracht. Met een totale façade van 21m is het gebouw zelf het grootste in deze top winkelstraat van de stad, zodat het een duidelijke zichtbaarheid geniet en een statige indruk geeft.
De twee winkels zijn voor lange termijn verhuurd aan H&M en een franchisenemer van Esprit.
Internationaal vastgoedconsultant Cushman & Wakefield begeleidde de verkoop in opdracht van de verkoper ProWinko.

Dankzij deze acquisitie heeft Quares Retail Fund de bestaande portefeuille uitgebreid met twee hoogwaardige en recent gerenoveerde binnenstadswinkels in de belangrijkste winkelstraat van Sint-Truiden. Hiermee wordt de portefeuille gediversifieerd naast de reeds aanwezige baanwinkels en wordt het huurdersbestand uitgebreid met solide huurders.

Naast het project te Sint-Truiden heeft Quares Retail Fund twaalf winkelpanden in portefeuille, op vijf plaatsen verspreid over België, met een 100% bezettingsgraad. De panden zijn verhuurd aan (inter)nationale ketens, waaronder Kruidvat, Brico, VandenBorre, Torfs, E5-mode, Tom&Co, Eggo Kitchen House en O'Cool.
Tegen eind 2012 wil Quares Retail Fund over een kapitaal beschikken van € 20 miljoen. Hiermee zal het haar portefeuille verder uitbouwen in selectief gekozen, regionale baan- en stadswinkels in België en Luxemburg met een vastgoedwaarde van € 60 miljoen. Het te verwachten totale rendement op het eigen vermogen bedraagt een Internal rate of Return van circa14%.

Het Quares Retail Fund wordt beheerd door Quares Real Estate Investment Management Retail, een onderdeel van de Quares-groep www.quares.be. Zij begeleidt zowel particuliere- als institutionele beleggers op het gebied van zowel directe als indirecte beleggingen in vastgoed.
Quares Retail Fund verwacht spoedig nieuwe transacties te kunnen aankondigen.

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021