Dit is het duurste huis op Funda


Waarschijnlijk wilt u het uzelf niet aandoen, op Funda huizen zoeken in een hogere prijsklasse. Toch heeft u het vast wel is gedaan want wij dromen allemaal wel eens over ‘een villa met zwembad’ of een -nog- groter huis. Daarom onderzocht WoningmarktNL het duurste huis dat op dit moment te koop is. Deze gigant is op Funda te vinden en heeft een vraagprijs van ‘slechts’ €7.850.000,- (k.k.)  Laat u verbazen door 700 vierkante meter aan luxe!


[Red.: De duurste notatie op Funda toont een prijs van €8 miljoen, echter gaat dit om een kavel en niet om een woning.]

Nummer 1, 2 en 3!
De top-3 op Funda wordt gevormd door huizen in Wassenaar, maar dat bedoelen wij niet met deze subkop. Het duurste huis van Funda heeft maar liefst 3 huisnummers! Gelegen aan de Pauwlaan nummer 3, 5 en 7 staat het voorname ‘Buiten Pauwlaan’.  Een kast van een huis, met 700 m2 aan woonoppervlak. Mocht u toch liever buiten willen vertoeven dan moet er op het perceel van 3,2 hectare wel een plekje te vinden zijn.

Overigens is het landhuis niet het enige object op het stuk grond. Er staan ook nog twee personeelswoningen met tuin, er is een orangerie en uiteraard een garage voor -een deel van- uw vloot. Dat is een grapje, want het perceel waar 4 voetbalwedstrijden tegelijk gespeeld kunnen worden, heeft een garage voor slechts één auto. Dat is toch wel een beetje ironisch…



Het landhuis
Het in 1954 gebouwde landhuis telt in totaal 15 kamers. De living van 68m2 is een typisch voorbeeld van Wassenaarse-luxe en met 4 badkamers zijn er genoeg faciliteiten voor zelfs de meest veeleisende vermogenden. Maakt u zich niet druk over het onderhoud van het pand of de bijbehorende flora, op het perceel zijn twee personeelswoningen met tuin gesitueerd, welke u in verhuurde staat bij het landhuis koopt.

In totaal telt het landhuis 4 woonlagen, maar er is ook een kelder. Of eigenlijk moeten wij schrijven: kelders. Er is een wijnkelder, provisiekelder en een stookkelder. De zolder biedt mogelijkheid tot het creëren van meerdere kamers, mocht u aan 15 kamers niet genoeg hebben. Op Funda is te lezen dat het landhuis in goede staat verkeert, maar dat de gebruikte materialen gedateerd zijn. Enige renovatie is dus vereist.

Nu wordt het krap
Een landhuis is pas een landhuis, als er een grote lap grond bij zit. Naast de uitgestrekte tuin heeft ‘Buiten Pauwlaan’ een weiland en een stuk lustgrond, oftewel: bos. Natuurlijk mag bij een paleis van deze magnitude een zwembad niet ontbreken. Met een afmeting van 10 bij 20 meter is dit bescheiden bassin net groot genoeg voor uw jaarlijkse poolparty.

Wie ‘Buiten Pauwlaan’ wil bezoeken, wordt begroet door een gietijzeren hek met daarachter een voorhof waar ruimte is voor de bolides van gasten en het mogelijk maakt om pal voor de deur uit te stappen. De eerdergenoemde eenpersoons garage is via een aparte oprijlaan bereikbaar. Zo kun u nooit per ongeluk in de X5 van één van uw gasten stappen. Wel zo handig.

Let op! Bij de notatie op Funda kon onze redactie niets vinden over het energielabel dat inmiddels verplicht is. Dit kan u bij de aankoop toch een paar honderd euro schelen. Succes met bieden, het huis staat al meer dan 6 maanden te koop, dus er kan vast wel iets van de prijs af. Bekijk het landhuis op Funda.



Reacties


Laatste nieuws