Huizenprijs Amsterdam weer gestegen

Terwijl de huizenprijzen in ons land gemiddeld dalen, zijn die in Amsterdam voor het eerst sinds anderhalf jaar gestegen. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek bekend gemaakt.

Koopwoningen in Amsterdam duurder
De afgelopen maanden werden huizen in Amsterdam 0,7% duurder vergeleken met een jaar geleden. Het gaat om de prijs per 30 juni 2010 die werd vergeleken met de prijs per 30 juni 2009.

Van de 25 grote steden zijn verder alleen Haarlem, Zwolle, Enschede en Emmen plaatsen die een stijging laten zien. Het hardst gingen de prijzen onderuit in Den Bosch en Ede. Gemiddeld waren huizen in ons land de laatste maanden bijna 2% goedkoper dan vorig jaar.

Aantallen
Met het aantal verkochte woningen gaat het wel beter. Daar laten de meeste gemeenten al een stijging zien in dezelfde periode. Het aantal verkochte woningen steeg met 18% het sterkst in Amsterdam.

In de meeste grote gemeenten nam het aantal verkopen toe. Alleen in Dordrecht, Den Bosch, Haarlemmermeer, Nijmegen, Almere, Haarlem en Zaandam werden minder woningen verkocht dan een jaar eerder.

 

Reacties