Nedstede Groep koopt de Vechtsebanen te Utrecht

Op 22 juli is de redding voor het schaatscomplex De Vechtsebanen te Utrecht definitief geworden met de formalisering van de overname door de Nedstede Groep van investeerder Michael van de Kuit. Aan het complex is vanaf medio 2009 surseance van betaling verleend. Er heerste al enkele jaren onzekerheid over de financiële positie van het sport- en recreatiecentrum dat de thuisbasis is van een groot aantal verenigingen in de regio's Utrecht en Noord-Holland.

Van de Kuit heeft plannen om van de Vechtsebanen het tweede ijsstadion van Nederland te maken en het multifunctionele centrum te revitaliseren. Het complex is gelegen aan de Mississippidreef in de Utrechtse wijk Overvecht en is na een grote inzamelactie onder de Utrechtse bevolking geopend in 1970. Het bevat een 400 meter buitenbaan voor langebaanschaatsen en een multifunctionele binnenhal voor onder meer ijshockey en kunstrijden op de schaats. De schaatsbaan is in het bezit geweest van het (incourante) wereldrecord 300 meter voor mannen.

De bewindvoerder, mr. Jan.J. Dingemans van De Advocaten van Van Riet uit Utrecht, heeft de exploitatie van de schaatsbaan in samenwerking met en met steun van de financier, F. van Lanschot Bankiers, in het seizoen 2009-2010 kunnen voortzetten. Holland Realty Partners is door F. van Lanschot Bankiers ingeschakeld om het complex te verkopen. De betrokken adviseurs voor Nedstede Groep waren Arjen Boesveldt, thans werkzaam bij Cushman & Wakefield, Fort Advocaten en Barkey Wolf & Sprong Bedrijfshuisvesting. Aan de transactie is bijna een jaar gewerkt.

Reacties