Woningmarkt Regio Alkmaar nog steeds in dal

De woningmarkt in Alkmaar en omgeving herstelt zich niet. De prijzen zakken en het aanbod van koophuizen blijft stijgen (tien procent in een jaar tijd).

Onderzoeker Kuijs Reinder Kakes verwacht ook niet dat de markt beter zal worden. Dat is de conclusie in de kwartaalrapportage van de NVM-makelaars. Opmerkelijk is dat de gemiddelde vraagprijs in het HAL-gebied (Heerhugowaard, Alkmaar en Langedijk) in 2010 hoger is dan in 2008. Terwijl de prijs met vijf procent gezakt is en het een keer zo lang duurt voordat een woning verkocht is. De huizenprijzen in het HAL-gebied zijn in het tweede kwartaal van dit jaar flink gezakt: van G.216.410 naar G.203.292 ten opzichte van het eerste kwartaal.
Vooral vrijstaande huizen en hoekwoningen zakten in prijs. Terwijl tussenwoningen en appartementen een minieme stijging lieten zien. Op 1 juli stonden 1468 huizen bij de NVM-makelaars in dit gebied te koop, 139 meer dan een jaar eerder.

Opmerkelijk is dat de gemiddelde vraagprijs in het HAL-gebied in 2010 hoger is dan in 2008. Terwijl de prijs met vijf procent gezakt is en het een keer zo lang duurt voordat een woning verkocht is.

Reacties