Helmond zet AM en ING Real Estate aan de kant

Een meningsverschil van ettelijke miljoenen is de reden dat Helmond het contract met ING Real Estate en AM vastgoedontwikkeling heeft opgezegd.

De partijen konden het niet eens worden over de opbrengst van de gronden die ING en AM van de gemeente over zouden nemen. Samen met het feit dat de investeringsmaatschappijen alle financiële risico's bij Helmond wilden neerleggen was dat genoeg om de samenwerking op te zeggen.

Wethouder Tielemans: "Vanaf 2008 was het een aaneenschakeling van patstellingen en vertragingen. Dat trok een zware wissel op het hele proces."

De gemeente Helmond heeft samen met ING en AM het zogenaamde Centrumplan ontwikkeld. Dat houdt onder meer in dat de winkeloppervlakte in het centrum van Helmond verdubbeld wordt. Het plan gaat volgens de wethouder gewoon zonder vertraging door. Hij is ervan overtuigd dat nieuwe investeerders gevonden gaan worden. Voor de leden van VJ Profs zijn er speciaal videobeelden beschikbaar waarin de wethouder van gemeente Helmond extra toelichting geeft over deze kwestie. Klik op de onderstaande link om de beelden te bekijken.

Reacties