Opdracht BAM Construction voor duurzaam hoofdkantoor Network Rail

De Britse railinfrabeheerder Network Rail heeft BAM Construction opdracht verstrekt voor de bouw van een hoofdkantoor (National Centre) in Milton Keynes, ongeveer tachtig kilometer ten noorden van Londen. De opdrachtsom bedraagt circa € 118 miljoen (£ 100 miljoen). BAM Construction start volgende maand met de bouw van het complex van 41.000 m2. Naar verwachting zal Network Rail het National Centre in 2012 in gebruik nemen.

BAM Construction was al als consultant bij het project betrokken, nadat in december 2009 opdracht was verworven voor de voorbereiding van de bouwkundige werkzaamheden. Het National Centre zal ruimte bieden aan circa 3.000 medewerkers en omvat tevens een parkeergarage voor 700 auto's.

Aan het ontwerp voor het National Centre van Network Rail is het duurzaamheidskeurmerk BREEAM Excellent toegekend. Het nieuwe gebouw kent diverse milieuvriendelijke aspecten, zoals groene daken, opvang en hergebruik van hemelwater en een aantal maatregelen om het binnenklimaat te reguleren en energie te besparen. BAM Construction zal ook bouwmaterialen hergebruiken, die zijn vrijgekomen bij de sloop van het nationale hockeystadion, dat zich op de bouwlocatie bevond.

 

 

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021