De Vastgoedfraude niet verfilmd

Eyeworks, het productiebedrijf van Reinout Oerlemans, kreeg geld aangeboden om het boek De Vastgoedfraude niet te verfilmen. Dat zegt Henk ter Borg, uitgever van het boek.

"In het circuitje schijnt hij gehoord te hebben dat Eyeworks geld geboden heeft gekregen om geen verfilming te maken. Ik denk niet dat ze het geaccepteerd hebben, maar de sfeer is toch dat ze het niet aandurven", zegt Ter Borg.

Wegsluizen
Het boek is gebaseerd op de grootschalige vastgoedfraude, die in 2007 aan het licht kwam. Projectontwikkelaars en vastgoedhandelaren konden jarenlang tientallen miljoenen euro's via hun bedrijven wegsluizen.

Reinout Oerlemans heeft nu besloten, onder druk van de betrokken partijen, het boek niet te verfilmen.

Dreigingen
"Ik heb behoorlijk wat tegenwind uit de vastgoedwereld gekregen toen ik bekend maakte dat ik de filmrechten heb gekocht. Laat ik het zo zeggen; vanwege alle juridische dreigingen heb ik het project tijdelijk on hold gezet. Onze juristen zijn nu aan het uitzoeken hoe we het het beste kunnen aanpakken", zei Oerlemans.

Ter Borg wil nu op gesprek bij andere geïnteresseerde partijen. "Een van hen, George van Houts, is ook met theaterplannen bezig, dus het ligt voor de hand om met hem verder te gaan", zegt hij.

Bron: quotenet.nl

Reacties