Graceland replica in Breda zoekt investeerders

Elvis-fan Jimmy Prins besloot als kleine jongen dat hij later het huis van zijn idool wilde nabouwen. Jaren later vervult hij deze wens. Graceland Breda is al bijna af, maar het geld is op. Prins zoekt daarom investeerders die via growdfunding een steentje willen bijdragen aan de nieuwe Bed & Breakfast.

Op de Heilaarstraat in Breda staat bijna een kopie van Graceland. Prins vloog naar het echte huis en heeft daar alles met de hand opgemeten om thuis in zijn Breda een replica neer te kunnen zetten. In 2003 startte hij met de bouw, waarvan hij de kosten voor eigen rekening heeft genomen.

Tegenslagen
Prins heeft nogal wat tegenslagen gehad met juridische zaken van omwonenden. Deze moeten nog betaald worden voordat de deuren officieel open kunnen. Vanmorgen op Radio 538 vertelde Prins dat het nog gaat om een bedrag van €124.000,-. Als dit binnen is kan zijn Bed & Breakfast zes weken later open. "Alles is al klaar en gebouwd, het gaat alleen nog om de afwerking en het realiseren van de welness. Ook kan ik met dit geld de juridische kosten betalen", vertelt Prins vanochtend aan DJ Edwin Evers.

B&B 
Prins woont zelf in het huis en heeft vijf kamers gebouwd voor een Bed & Breakfast, allen met een ander Elvis-thema. De goedkoopste kamer kost €150, de duurste maar liefst €800. Deze suite is ingericht op basis van inspiratie van Elvis-films en voorzien van een privé jacuzzi. Daarnaast heeft Graceland Breda een conferentiekamer voor 12 tot 15 personen, een loungeroom, livingroom, ontbijtruime en een welnessgedeelte met zwembad.

Crowdfunding
Om de afronding van dit project te kunnen realiseren is op 8 mei de crowdfunding-campagne van start gegaan. Het huis heeft op dit moment een WOZ-waarde van bijna €1,3 miljoen en dit zal naar verwachting verder stijgen. Investeerders kunnen geld inleggen voor het project en ontvangen hierna 7% rente op hun investering die Prins in 7 jaar wil terugbetalen. Ook krijgen investeerders een gratis overnachting voor 2 personen bij een inleg van €2500 of een welnessdag bij €500. Wilt u ook investeren? Dat kan via deze link

 


Reacties


Laatste nieuws