VIDEO Hoe geld uit de markt te trekken voor gebiedsontwikkeling

Hoe kijken Hans de Jonge (Brink Groep/TU Delft), Friso de Zeeuw (TU Delft), Robert Kohsiek (Wonam) Wil van der Hoek (gemeente Den Haag), en Kristian Koreman (ZUS) naar financiering van gebiedsontwikkeling? Bekijk hieronder de video die Gebiedsontwikkeling.nu maakte.

Gebiedsontwikkeling.nu maakt een serie korte films over gebiedsontwikkeling in Nederland anno 2015. In de serie STAD(S)MAKEN reflecteren betrokkenen en deskundigen vanuit de overheid, markt en wetenschap op een nieuwe werkelijkheid: “Nu geen rare dwaalwegen inslaan met nieuwe verdienmodellen.”

In de tweede aflevering staat ‘Financiering’ centraal. Geld is er genoeg, alleen zit het ‘opgepot’ bij banken, pensioenfondsen en verzekeraars. “Hoe krijgen we bij gebrek aan publiek geld meer geld vanuit de markt”, zegt Friso de Zeeuw, Praktijkhoogleraar Gebiedsontwikkeling van de TU Delft. “Private investeerders staan in het algemeen niet te popelen.”

De andere kant van het verhaal is dat de creativiteit van betrokkenen is aangewakkerd vanwege de financiële krapte. “Financiële schaarste leidt tot meer creativiteit en levert over het algemeen betere projecten op”, meent Kristian Koreman van bureau ZUS.

Aan het woord in Stad(s)maken - #2: Robert Kohsiek (Wonam), Friso de Zeeuw (TU Delft), Hans de Jonge (Brink Groep/TU Delft), Wil van der Hoek (gemeente Den Haag) en Kristian Koreman (ZUS).



Reacties


Laatste nieuws