Blauwhoed en VORM verkopen appartementen op Defensie-eiland aan Syntrus Achmea

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft namens het Bedrijfspensioenfonds voor de Landbouw alle 27 appartementen in woongebouw Citadel op Defensie-eiland in Woerden gekocht van Blauwhoed en VORM Ontwikkeling. De appartementen worden na oplevering aangeboden in het middeldure vrije huursegment. 

Samen met 15 stadswoningen vormen ze de laatste fase van plandeel Noord van Defensie-eiland. De bouw van deze fase is op 8 april reeds gestart.

Binnenstedelijke transformatie
Defensie-eiland omvat de transformatie van het voormalige defensie-terrein in de binnenstad van Woerden naar een plek om te wonen, werken en recreëren. Op het eiland komen ongeveer 200 woningen en appartementen, horeca en cultuur, deels gehuisvest in de monumentale industriële gebouwen. Defensie-eiland wordt ontwikkeld door De Wasserij CV, een samenwerking tussen Blauwhoed en VORM Ontwikkeling.

Het eerste deel van Defensie-eiland, plandeel Noord, wordt deels al bewoond. Hier zijn 30 eengezinswoningen en 25 appartementen gerealiseerd en deels opgeleverd. Het bouwproces van de eengezinswoningen is vastgelegd op twee timelapse-filmpjes. De start bouw van appartementengebouw Citadel en de laatste 15 stadswoningen luidt de voltooiing van plandeel Noord in.

Start ontwikkeling plandeel Midden
Op korte termijn start De Wasserij CV met de ontwikkeling van plandeel Midden van Defensie-eiland. Hier is ruimte voor wonen, horeca en cultuur. Het oude wasserijgebouw, het ketelhuis, de tenten- en kleermakerij en het sorteergebouw voor textiel worden gerenoveerd en krijgen een nieuwe functie. Samen met Kasteel Woerden zorgen zij ervoor dat de rijke historie van het eiland bewaard blijft.



Reacties


Laatste nieuws