Stadstuin Overtoom uitverkocht vóór start bouw

Het gaat goed in het Amsterdamse Overtoomse Veld. Waar in 2009 deze wijk nummer 1 scoorde in de ranking van Nederlandse krachtwijken, worden vandaag de dag de koopwoningen van Stadstuin Overtoom met over-inschrijvingen verkocht. Volgende week wordt weer een bijzondere mijlpaal gevierd. Dan gaat de eerste paal de grond in van het volledig uitverkochte woonblok de Watertuin, met 27 eengezinswoningen en 32 appartementen, waarvan 16 vrije sector huur.

Steeds vaker kijken woningkopers in Amsterdam 'over de Ring'. Wie dat aan de westkant van Amsterdam doet, komt dan Stadstuin Overtoom tegen, een sloop-nieuwbouwproject van woningcorporatie Eigen Haard, ontwikkelende bouwer ERA Contour, architect KOW en amoveerder Oranje. Deze nieuw wijk met 470 moderne woningen - verspreid over zes woonblokken in een autoluw stadspark - wordt volledig klimaatneutraal. De woningen zijn ook nog eens scherp geprijsd omdat de duurzame maatregelen zonder extra kosten voor de bewoners worden aangeboden. Dit is mogelijk door de bijzondere manier van samenwerken van de initiatiefnemers, volgens het Co-Green concept. Door vergaande ketenintegratie en een financieel dynamisch verdelingsmodel wordt bespaard op proceskosten. Dit wordt vervolgens ingezet om de duurzame maatregelen te realiseren.

Inmiddels zijn de eerste twee woonblokken met 154 woningen opgeleverd, met voornamelijk sociale huurwoningen. Momenteel wordt gebouwd aan het derde woonblok met 95 koop- en vrije sector huurappartementen. Het is de bedoeling om Stadstuin Overtoom begin 2018 volledig op te leveren.

Dat Stadstuin Overtoom een bijzondere nieuw wijk wordt, werd vorig jaar ook al opgemerkt door de jury van de Zuiderkerkprijs, die dan ook eind vorig jaar deze prijs aan het project toekende. Stadstuin Overtoom is inmiddels ook genomineerd voor de NEPROM-prijs voor locatieontwikkeling.



Reacties


Laatste nieuws