Alliantie en Bouwinvest starten bouw De Pakhuizen in Villa Industria te Hilversum

Afgelopen woensdag heeft Bouwinvest samen met de Alliantie het startsein gegeven voor de bouw van de eerste eengezinswoningen De Pakhuizen van Villa Industria, de nieuwe woonwijk op het voormalige REGEV-terrein in Hilversum, dichtbij het centrum.

“Wij zien het als een stedelijke groeiregio met potentie”, aldus Michiel de Bruine, Hoofd Asset Management Woningen bij Bouwinvest.

Bundeling van bouw
Het Bouwinvest Residential Fund kocht eind vorig jaar 10 eengezinswoningen genaamd De Pakhuizen en 16 appartementen in Het Entreegebouw, beiden inclusief parkeerplaatsen. Alle gekochte woningen zijn bestemd voor de vrije sector verhuur. Al in juni vorig jaar kocht het Residential Fund 80 appartementen in de twee woontorens De Gashouders. De bouw hiervan is in september gestart.

Zowel De Pakhuizen, Het Entreegebouw als De Gashouders worden in het voorjaar van 2016 opgeleverd. De Alliantie draagt zorg voor de ontwikkeling van het project en verkoopt de overige appartementen van De Gashouders en eengezinswoningen van De Pakhuizen.

Villa Industria, knipoog naar het verleden met alle comfort van nu
Op het voormalige REGEV-terrein in Hilversum verrijst het ambitieuze plan Villa Industria. Een nieuwe woonwijk met een knipoog naar het verleden maar met het moderne comfort van vandaag de dag. Doordat de circa 370 verschillende woningen en appartementen, varieren van sociale en vrije sector huur tot koop, wordt er een gemêleerd publiek verwacht.

De robuuste, industriële architectuur en het (her)gebruik van materialen is gezichtsbepalend voor de nieuwe wijk. Er is gekozen voor een grotendeels ondergrondse parkeeroplossing. Het openbaar gebied wordt ingedeeld met parkjes, hagen en gemetselde tuinmuren. Door zijn omvang kan Villa Industria gezien worden als woonwijk, maar sluit toch aan op de omgeving.

Woningen goede aanvulling op de woningportefeuille van Bouwinvest
Bouwinvest is tevreden met de aankoop van alle vrije sector huurwoningen in Villa Industria. “De appartementen en woningen in deze nieuwe woonwijk, goed gelegen in mediastad Hilversum, zijn een passende aanvulling op onze portefeuille. Het wordt een hoogwaardig woongebied met een zeer afwisselende en aansprekende architectuur. Wij zien het als een stedelijke groeiregio met potentie”, aldus Michiel de Bruine, Hoofd Asset Management Woningen bij Bouwinvest. 



Reacties


Laatste nieuws