FBI doet onderzoek naar fraude ‘Mr. Maserati’ Möllenkamp bij Rochdale

De Amerikaanse federale politie doet in Texas onderzoek naar de miljoenenfraude bij woningcorporatie Rochdale. Dat schrijft De Telegraaf zaterdag, die een vertrouwelijk document van de FBI in handen heeft. Daarin is te lezen dat twee Amerikanen op verzoek van de Nederlandse autoriteiten zijn ondervraagd over smeergeldbetalingen aan ex-topman Hubert Möllenkamp.

Möllenkamp zou in 2005 een bedrag van omgerekend 70.000 euro hebben ontvangen van het in Texas gevestigde bedrijf Rimico, eigendom van de steenrijke Nederlandse vastgoedondernemer Gijs de J. Dit omdat Rochdale een ander bedrijf van Gijs de J. had ingehuurd als makelaar. Een van de ondervraagden zou hebben toegegeven dat er geld is overgemaakt.

Rochdale ontsloeg Möllenkamp in 2009 omdat hij zich met allerlei gesjoemel zou hebben verrijkt. Hij zou zichzelf onder meer te veel pensioengeld hebben toegekend, onterecht gedeclareerde bedragen hebben ontvangen en financiële gunsten en diensten hebben gekregen van zakelijke relaties zonder aanwijsbare tegenprestaties. Ook viel het feit dat hij destijds in een Maserati rondreed niet goed.

Begin 2012 werd Möllenkamp persoonlijk failliet verklaard, nadat Rochdale wegens fraudeverdenkingen beslag had laten leggen op al zijn bezittingen.

Möllenkamp en zijn vrouw worden door het OM vervolgd wegens de smeergeldbetalingen bij Rochdale. De woningcorporatie werd door die omkopingspraktijken voor ruim 6 miljoen euro opgelicht.



Reacties


Laatste nieuws