Vastgoedeigenaren kunnen tientallen procenten besparen op onderhoudskosten

Grote vastgoedeigenaren waaronder corporaties zijn continu bezig om de kosten van hun bezittingen laag te houden. Het bezuinigen op onderhoud is één van de manieren maar kan ook als een boemerang terugslaan wanneer huurders ontevreden worden. De komst van nieuwe interessante technologie op het terrein van gevelcoating maakt het echter mogelijk de onderhoudskosten tot 30% te verlagen terwijl de uiterlijke presentatie van het vastgoed enorm op vooruit gaat. BB sprak hierover met Paul Herben van NanoServices en Wout Dijkshoorn van WDBouwconsultancy.

Paul Herben van NanoServices heeft het over een nieuwe, bijzondere technologie van gevelcoating van commercieel vastgoed waarbij gevels, ramen en muren vrijwel permanent schoon en helder blijven door het gebruik van het kostenbesparende en duurzame middel Environ-X. Herben stelt dat het zeer interessant is voor zowel vastgoedbeheerders als eigenaren om hiervan op de hoogte te zijn.

“Environ-X (500) is de gevelcoating bij uitstek. Ik moet heel even technisch worden. Het is een zelfreinigende photocatalyst coating op basis van Nano titaniumdioxide (Nano TiO2) met een hoge hechtingsgraad en geeft de gevel/glas of muur bescherming tegen algemene luchtvervuiling zoals VOC’s, NOx, Formaldehyde, Benzeen en voorkomt algengroei en dergelijke. De werking is optimaal bij een grondig gereinigde ondergrond en is relatief eenvoudig aan te brengen. Environ-X500 is uitermate geschikt voor gevelrenovatie en nieuwbouw. Het heeft een sterke zelfreinigende - en antibacteriële werking en is toepasbaar op alle ondergronden. Het nieuwe middel is dus zeer interessant voor vastgoedeigenaren”, zegt Herben enthousiast. 

Milieuvriendelijk
Volgens Herben is het product 100% milieuvriendelijk en veilig voor mens, dier en milieu. “Diverse onderzoeken hebben dat aangetoond en het wordt ondersteund door organisaties als FDA (Food and Drug Administration), EPA (Environmental Protection Agencie), EFSA (European Food Safety Authorities). Environ-X is ook tijdens het aanbrengen veilig”, aldus Herben. 

Aan Wout Dijkshoorn van WDBouwconsultancy vragen wij hoe het verdienmodel om dit middel toe te passen, eruit ziet. “Als we over het visuele aspect hebben: Dankzij de toepassing van dit vloeibare product, vooral aan de buitengevels, blijven behandelde oppervlakken door normale regenval een schoon uiterlijk houden. Ook bij de interieurschoonmaak zullen de voordelen zichtbaar zijn. Voor een reeks van jaren biedt dit een gegarandeerde kwaliteit voor de uitstraling van de omgeving van het pand. Het middel wordt al enige jaren veel in Azië gebruikt. Bijvoorbeeld in Dubai gebruiken ze het vaak maar sinds enige tijd wordt het ook in Duitsland toegepast. Vooral ziekenhuizen, laboratoria en zelfs in sterrenrestaurants is het middel al bekend.”

Arbeids- en materiaalkosten hard omlaag
Belangrijk om te weten is dat door toepassing van Environ-X de vaak agressieve schoonmaakmiddelen tot het verleden behoren. “Een vochtige doek is voldoende om weer een glimmend en vooral echt schoon uiterlijk te krijgen. Zowel arbeidskosten als wel materiaalkosten zullen aanzienlijk dalen”, aldus Dijkshoorn. “Dankzij de toepassing van Environ-X worden de overige schoonmaakmiddelen overbodig. Op basis van kengetallen van de eigen administratie is op jaarbasis een besparing van ca. 15 – 30% of meer te bereiken. De besparing op de arbeidskosten is sterk afhankelijk van de omvang van te reinigen oppervlakken.”

Dijkshoorn en Herben wijzen er allebei op dat de nieuwe gevelcoatingmiddel Environ-X zich onderscheidt van andere bestaande middelen door zijn meervoudige en langdurige zeer effectieve werking, maar ook omdat het op nagenoeg elk materiaal toepasbaar is. Dus ondermeer glas, steen, beton, hout, fineer, staal, tegels en kunststof. In het interieur kun je denken aan sanitair, keukens, vloeren, wanden, gevels, ramen, meubilair en alle andere plekken waar mensen samenkomen (Human Contact Points).

“En dat terwijl het materiaal, de ondergrond dus, waarop Environ –X wordt aangebracht blijft ademen. Het wordt dus niet afgedicht en kan dus niet beschadigen. De gegarandeerde werking, afhankelijk van de energie belasting van de oppervlakten is 3 tot 10 jaar”, zo besluit Herben.

De illustraties geven de spectaculaire werkingskracht weer van gevelcoating op basis van nanotechnologie.

Voor meer vragen hierover, neem contact op met de geïnterviewden:

Paul Herben (voor vragen over Environ - X): +31 6 54 957 323, paulherben@nanoservices.nl

Wout Dijkshoorn (bouwtechnische vragen): +31 6 10 349 377, info@wdbouwconsultancy.nl



Reacties


Laatste nieuws