KleurrijkWonen 'bouwt voor de buurt'

In de laatste maand van 2014 heeft KleurrijkWonen het hoogste punt bereikt van hun nieuwbouwproject in de Vogelbuurt in Tiel. Dit project omvat 36 sociale huurwoningen bestemd voor verschillende doelgroepen en zal naar verwachting medio februari opgeleverd worden.

Het nieuwbouwproject is onderdeel van de herstructurering van de gehele Vogelbuurt en is een samenwerking tussen het Waterschap, de gemeente Tiel en beide woningcorporaties in Tiel.

Opknappen!
De meeste woningen zijn al verhuurd, maar er zijn nog 6 senioren woningen over. Voor geïnteresseerden is er op zaterdag 17 januari 2015 een kijkmoment. Building Business had contact met Sonja Blaauw, woonconsulent van KleurrijkWonen, en vroeg naar de aanpassingen in de wijk. "De eengezinswoningen in de Volgelbuurt zijn grondig opgeknapt. Naast het noodzakelijke onderhoud zijn er, op verzoek van de bewoners, woningverbeteringen zoals een nieuwe badkamer of keuken uitgevoerd." Aldus Blaauw.

Verder zijn er een aantal aanpassingen doorgevoerd die zorgen voor een ander beeld van de wijk. Zo heeft de buitenkant een andere uitstraling gekregen door het vervangen van de voordeur, de kozijnen en de gevelbeplating. Tevens zijn er bij de langere woonblokken structureel een aantal gevels aangepast. Hierdoor is er een optische doorbreking ontstaan, in een anders eentonige rij woningen.

Bouwen voor de buurt
Voordat het nieuwbouw project begon, zijn er op die locatie eerder 24 eengezinswoningen gesloopt. Hiervoor komen 36 woningen terug, waaronder 12 eengezinswoningen, een complex met 12 appartementen voor senioren (50+) met lift en een complex met 4 grondgebonden seniorenwoningen en 8 maisonnette woningen op de 1 verdieping.

Van deze 36 woningen zijn nog 6 seniorenwoningen beschikbaar. Voor geïnteresseerden organiseert KleurrijkWonen op zaterdag 17 januari a.s. een kijkmoment. Alle woningen worden in de sociale sector verhuurd en de prijzen variëren tussen €620,- en €695,-. Tegenover de nieuwbouw wordt door de gemeente een waterplein gerealiseerd. Dit plein moet ervoor zorgen dat het kwelwater opgevangen wordt.

De corporaties en de gemeente hebben ingestemd met het verzoek van de bewoners, om de achterpaden te verbreden, te verlichten en voorzien van nieuwe bestrating. De nieuwe schuurtjes en gelijke schuttingen maken het plaatje compleet. Dit staat in lijn met de doelstelling om " te bouwen voor de buurt". Verdere invulling is gegeven door het toevoegen van andere woningtypen dan eengezinswoningen.



Reacties


Laatste nieuws