Timpaan start woningbouwproject Slingerak in De Meern

Op dinsdag 2 december 2014 start projectontwikkelaar Timpaan met de werkzaamheden van het nieuwbouwproject Slingerak in De Meern. Op dit moment is 90% van de 40 koopwoningen verkocht. Wethouder Paulus Jansen van de gemeente Utrecht is gevraagd de officiële handeling op de bouwplaats te verrichten. Met groot materieel zal de wethouder op spectaculaire wijze een aanvang maken met de sloopwerkzaamheden. 

De kleinschalige nieuwbouwwijk Slingerak bestaat uit 1 monumentale villa, 3 vrijstaande stadsvilla’s, 8 geschakelde stadsvilla’s en 28 Timpaan Verandawoningen® voor starters. De locatie van het nieuwbouwproject Slingerak De Meern bevindt zich direct op de overgang van de nieuwe bebouwing van Langerak en de historische lintbebouwing aan de Zandweg. Juist deze locatie maakt dit project zo bijzonder, op de grens van oud en nieuw.

Extra aandacht
Bij alle woningen is extra aandacht besteed aan gezondheid, wooncomfort en duurzaamheid. Niet alleen in materiaalgebruik zoals standaard overal vloerverwarming, triple glas en aansluitingen voor het plaatsen van zonnepanelen, maar ook door inschakeling van bouwkundig expertisebureau Koppen VastGoed. Dit bureau zal tijdens het bouwproces en continue kwaliteitscheck uit voeren om onder andere energetische - en geluidslekken in de woningen te voorkomen. Timpaan levert alle woningen pas op als steekproefsgewijs middels infraroodcamerabeelden en rooktesten is aangetoond dat door middel van een functionele isolatie de kierdichting van de woningen voldoet.

De Timpaan Verandawoning® voor starters is een eigen woningbouwconcept van projectontwikkelaar Timpaan. Deze betaalbare starterswoning is in De Meern verkocht vanaf € 164.500,-- VON. De gemeente Utrecht heeft voor deze woningen een starterslening beschikbaar gesteld. In de VONprijs is standaard een keuken, sanitair en al het tegelwerk opgenomen. Binnen enkele weken waren alle 28 starterswoningen verkocht.

Maarten Engel van Engel Architecten uit Amsterdam heeft de monumentale villa, de 8 geschakelde en 3 vrijstaande stadsvilla’s ontworpen. Vergeer Bouw uit Reeuwijk zal niet alleen de bouw van de woningen realiseren maar is ook verantwoordelijk voor realisatie van de sloop- en civiele werkzaamheden.



Reacties


Laatste nieuws