FNV Bouw geeft positief advies over fusie

Het congres van FNV Bouw heeft een advies gegeven over de fusieplannen. Dit is tijdens het fusiecongres in het World Forum in Den Haag ken baar gemaakt. Op 9 oktober volgt een besluit.

Het hoogste orgaan van FNV Sport, een algemene ledenraad,  is de eerste van de bondgenoten die unaniem heeft ingestemd met de voorgenomen fusie. Het is de bedoeling binnen de FNV om middels fusies tot één grote en sterke vakbond te komen per 1 januari 2015.

Verheugd

Charley Ramdas, vicevoorzitter FNV Bouw: “Wij zijn zeer verheugd over deze uitkomst. Hiermee geeft ons congres een duidelijk signaal af waar het met de nieuwe vakbeweging naar toe moet: krachtig, sociaal en solidair bouwen aan een toekomstbestendige vakbeweging. Ruim negentig procent van de congresgangers heeft JA gezegd op het fusiebesluit, een heldere boodschap aan de bondsraad die donderdag het besluit over de fusie neemt."

Gissella Arends, voorzitter FNV Sport: “Het overgaan tot een fusie, is voor onze bond een logische volgende stap. Wij kunnen hiermee onze sector breder gaan bedienen. Sport is samen in beweging komen. Sport is samenspel. Vandaag hebben wij dan ook officieel met onze leden besloten een teamspeler te willen zijn.”

Fusieweek

Ton Heerts, voorzitter FNV: “Dit is een goede aftrap van deze belangrijke fusieweek. Het doel van het samengaan in een sterke vakbond is weer een stap dichter bij met het instemmen van FNV Sport en het positieve advies van het congres van FNV Bouw. We kijken nu uit naar het Abvakabo-congres van morgen.”

Tijdens vergaderingen in het World Forum in Den Haag deze week, worden definitieve besluiten genomen door de hoogste organen van de vijf fusiepartners over de voorgenomen fusie. De FNV Bondgenoten heeft al sinds 2011 plannen om de vakbeweging te vernieuwen.



Reacties


Laatste nieuws