Slimme warmtepomp vriendelijk voor consument en energienetwerk

Een warmtepomp die alleen stroom afneemt op dalmomenten. Dat zorgt voor een energiebesparing en voor minder druk op het energienetwerk. Hoe werkt het?

De Smart Heat Pump is een slimme warmtepomp die door Panasonic geïntroduceerd is met het oog op “innovatieve en intelligente aanpak voor energiebeheer”. De bedoeling achter het systeem is simpel. De warmtepomp neemt alleen stroom af op dalmomenten. Zo bespaart de huiseigenaar op energie en wordt het energienetwerk niet onnodig belast.

Comfort

Steeds vaker worden warmtepompen toegepast in particuliere woningen. Hiermee kan de consument besparen op energie. Tegelijkertijd verbruikt de consument ook steeds meer energie. Een hoger gebruik van energie zorgt vaker voor piekbelastingen op het energienetwerk. De slimme warmtepomp is bedacht om twee vliegen in één klap te slaan.

Met het systeem van de Smart Heat Pump wordt techniek en comfort op optimale wijze gecombineerd. De warmtepomp zorgt voor zowel verwarming en koeling van de woning. Daarbij kan het systeem ook warmte leveren in extreme omstandigheden, bijvoorbeeld wanneer het buiten 20 graden vriest.



Reacties


Laatste nieuws