Ballast verlaat markt alternatieve brandstoffen

Eerder kondigde Ballast Nedam aan de bedrijven bedrijven CNG Net B.V., LNG24 B.V., en CNG Net Realisatie en Onderhoud B.V. aan fondsen onder beheer van Bencis Capital Partners. Met de afronding van deze deal maakt Ballast een boekwinst van 5 miljoen euro.

De verkoop van genoemde bedrijven ligt in de lijn van het desinvesteringsprogramma van Ballast Nedam. Eerder werd bekend gemaakt eveneens de bedrijven Rademakers Gieterij B.V., TBS Soest B.V. en Recycling Maatschappij Feniks B.V. te verkopen aan H2 Equity Partners (H2). De verkoop heeft vooralsnog niet tot overeenstemming geleid. Ballast zoek nu andere partijen om deze bedrijven te verkopen.

Boekwinst

De verkoop CNG Net B.V., LNG24 B.V., en CNG Net Realisatie en Onderhoud B.V. met  totale verkoopprijs van ongeveer 26,5 miljoen euro levert voor Ballast Nedam een boekwinst op van ruim 5 miljoen euro.

Met de desinvestering stapt Ballast Nedam uit de markt voor alternatieve brandstoffen. Ballast Nedam wil zich richten op verwerven en uitvoeren van integrale projecten op de werkgebieden huisvesting, mobiliteit, energie en natuur.



Reacties


Laatste nieuws