Markthal Rotterdam wordt door koningin Máxima geopend

De markthal in Rotterdam zal op 1 oktober feestelijk geopend worden. Niemand minder dan koningin Maxima zal de overdekte versmarkt in het centrum van Rotterdam luister bijzetten. De Markthal is een project van Provast.

Building Business interviewde Provast over binnenstedelijke projecten. Deel 1 is vandaag op Building Business verschenen.

Op 1 oktober wordt de Markthal geopend. De Markthal biedt plaats aan 96 versunits en 20 horeca- en winkelunits op de verkoop van vers voedsel, food gerelateerde producten en horeca.

Boogvormig

In het boogvormige dak van de Markthal bevinden zich 228 appartementen. Onder de Markthal bevindt zich een parkeergarage die liefst 1.200 parkeerplaatsen heeft. De combinatie van markthal met woningen is volgens ontwikkelaar Provast een uniek concept en nooit eerder gerealiseerd op de wereld.

Het gebouw is ontworpen door het Rotterdamse architectenbureau MVRDV. Het is zeer energiezuinig. Aan de binnenkant van de boog bevindt zich een kunstwerk; 'Hoorn des Overvloeds'. Het is door kunstenaars Arno Coenen en Iris Roskam gemaakt en is 11.000 vierkante meter groot. Het kunstwerk bestaat uit afbeeldingen van de producten die in de markt worden verkocht.

Inspiratie

De inspiratie voor het concept van de Markthal heeft Provast gehaald uit de  versmarkten in Barcelona, Valencia en Stockholm. Onder de boog kan aan 80 tachtig vers- en horecaondernemers huisvesting geboden worden. Er komt ook een educatiecentrum in het gebouw, De Wereld van de Smaak, dat gericht is op educatie, voorlichting, innovatie en beleving op het gebied van vers eten. Verder wordt aan kook- en wijnwinkels onderdak geboden in de Markthal.

Vastgoedbelegger Corio heeft het gebouw voor de retailportefeuille aangekocht. De gemeente Rotterdam zal eigenaar zijn van de parkeergarage waarbij Interparking de garage gaat exploiteren. Een deel van de appartementen wordt aan individuele kopers verkocht. De bouw van de Markthal is uitgevoerd door aannemers J.P. van Eesteren, Mobilis en Martens en Van Oord. 



Reacties


Laatste nieuws