Wereldhave weg uit Spanje

Vastgoedfonds Wereldhave doet zijn Spaanse vastgoedportefeuille van de hand. Met de desinvestering is 99,5 miljoen euro gemoeid. Ook sluit Wereldhave zijn kantoor in Madrid.

De verkoop van de vastgoedportefeuille in Spanje levert 99,5 miljoen euro op. Dit verkoopbedrag levert na betaling van belastingen en vergoedingen levert een resultaat op van 4%. Op 30 juni was de boekwaarde van het vastgoed nog 91,8 miljoen euro.

Winstdeling

De verkoop moet nog worden afgerond. Daarbij is afgesproken dat Wereldhave meeprofiteert van een winstdeling die pas over 2014-2015 uitbetaald kan worden. Het bedrag dat met de winstdeling is gemoeid kan oplopen tot 2,5 miljoen euro.

Wereldhave wil zich meer focussen op middelgrote winkelcentra in Finland, België en Nederland. Ook wil het zich op de duurzame kantoormarkt van Parijs gaan richten.

Waardedaling

De afronding van de deal zal in september 2014 plaatsvinden. Het kantoor van Wereldhave zal gesloten worden. Daaruit zal naar verwacht 1 miljoen aan kosten voortvloeien.

Eerder al had beursgenoteerd vastgoedfonds Vastned zich grotendeels van de Spaanse markt teruggetrokken. In een interview met Building Business gaven zij de grote waardedalingen van het Spaanse vastgoed op als reden.



Reacties


Laatste nieuws