Utrechtse woningcorporatie onder verscherpt toezicht

Het Centraal Fonds Volkshuisvesting (CFV) heeft de Utrechtse woningcorporatie Woningbouwvereniging Amerongen (WBA) onder verscherpt toezicht geplaatst.

Dit maakte het CFV, de toezichthouder voor de woningcorporaties, woensdag bekend. WBA heeft het CFV onvoldoende en onjuist geïnformeerd over de financiële risico's bij de corporatie. "Ook staat de financiële continuïteit van WBA zowel op de korte als de lange termijn sterk onder druk", aldus de toezichthouder. Verder zou de corporatie de financiële risico's niet genoeg hebben verminderd zoals de CFV al eind 2013 opdracht toegaf.

De risico's gaan onder andere over het project Allemanswaard, waar een multifunctioneel centrum wordt gebouwd. De kosten waren gestegen voor dit project en de verkoop bleek lastiger dan verwacht in de huidige markt. Verder geeft WBA ook nog te veel uit.

Herstelplan

Een nieuwe interim bestuurder en financieel manager zijn inmiddels aangesteld om orde op zaken te stellen. Voor 1 november moet WBA een herstelplan indienen. Door alle problemen is onzekerheid ontstaan voor de huurders van WBA. De woningcorporatie verklaarde afgelopen maandag te verwachten dat "zelfstandig voortbestaan, zonder aanzienlijke ingrepen die ten koste gaan van de huurders, niet mogelijk zal zijn". Woningbouwcorporatie Amerongen heeft woningen in Amerongen, Baarn, Maarn en Elst.



Reacties


Laatste nieuws