Woningen Klein Wheren Purmerend in fases gebouwd

Het Purmerendse college wil het nieuwe woongebied Klein Where in fases laten ontwikkelen. De eerste fase is het westelijke deel van het bedrijventerrein De Where, waar de relatief goedkopere woningen moeten komen.

Volgens wethouder Hans Krieger is de markt momenteel niet goed genoeg om het hele gebied in één keer aan te pakken. Mensen zouden hun huidige woning niet snel kunnen verkopen. "Het zou betekenen dat de gemeente en de twee andere partijen, AM Wonen en De Lindengroep, miljoenen verlies zouden lijden. Door in stappen te bouwen, vangen we het verlies voor een groot deel op.’’ Door uitkoop van bedrijven kost ook de ontwikkeling van het westelijke deel de drie partijen geld, zegt Krieger.

In totaal moeten er 127 woningen komen in Klein Where. In het westelijke deel komen de relatief goedkopere en starterswoningen, in het midden huizen in de middenklasse en aan de buitenkant de duurdere huizen. Volgens Krieger is er veel animo voor het bouwproject. 

Als het aan het college ligt, worden de gebouwen in het westelijke deel zo snel mogelijk gesloopt. Krieger: ,,We krijgen veel klachten over dat gebied. Het verloedert en het is er schimmig.’’ Dan zou er volgend jaar al gebouwd kunnen worden.



Reacties


Laatste nieuws