Vrije val aandeel BAM

Voor de derde keer in korte tijd laten beleggers het aandeel van bouwbedrijf BAM als een baksteen vallen, meldt de NOS. De koers ging vanmorgen bij opening van de beurs met bijna 20 procent onderuit. Reden voor de koersval is een vertrouwelijk analistenrapport van zakenbank Kempen & Co.

De bank noemt BAM een tikkende tijdbom door allerlei probleemprojecten en maakt zich grote zorgen over de schuldenlast van het grootste Nederlandse bouwbedrijf. Beleggers krijgen van de analist daarom een verkoopadvies voor BAM en een koersdoel van 50 eurocent. Het aandeel sloot gisteren op 2,16 euro.

BAM ligt al een paar weken onder vuur. Begin juli gaf de bouwer met het oog op de halfjaarcijfers een winstwaarschuwing, omdat er zwaar verlies geleden werd op infraprojecten in Duitsland en Groot-Brittannië. In een paar dagen tijd verloor het aandeel bijna 40 procent van zijn waarde.

Onzekerheden

Twee weken geleden dook het aandeel plots weer omlaag en verloor meer dan 15 procent, zonder dat daar een directe aanleiding voor was. De koersval en de onzekerheid bij beleggers dwongen BAM een paar dagen later tot het uitbrengen van een uitzonderlijk tussentijds persbericht.

Doorgaans reageren beursgenoteerde ondernemingen niet op koersbewegingen, want de markt is de markt zeggen ze dan. In het persbericht werd gesteld dat de bouwer volgens de laatste informatie quitte zal draaien en dat er geen problemen zijn met de kredietlijnen van de banken. BAM zal wel rode cijfers schrijven. De koers veerde na het persbericht weer op.

Niet gerust

In een reactie op de beurscommotie zegt BAM dat het rapport bekend is en er kennis van is genomen. "De conclusies zijn voor rekening van Kempen en verder geen commentaar." De nieuwe koersklap geeft aan dat beleggers er helemaal niet gerust op zijn. De aanhoudende malaise in de bouw bezorgt de bouwbedrijven nu nog rode cijfers. Het herstel van de woningmarkt sijpelt pas later dit jaar en volgend door in de cijfers.

BAM presenteert morgen de halfjaarresultaten.

(Bron:NOS)



Reacties


Laatste nieuws