Oud-bestuurstop Phanos moet ABN Amro 10 miljoen betalen

Geert en Hans Ensing moeten 10 miljoen euro plus wettelijke rente betalen aan ABN Amro, huisbankier van hun failliete vastgoedconcern Phanos. Ook moeten ze precies aangeven wat ze bezitten in binnen- en buitenland. Dat heeft de rechbank in Amsterdam besloten.

De oud-bestuurders van het failliete vastgoedbedrijf Phanos moeten huisbankier ABN Amro een schadevergoeding betalen van bij elkaar 10 miljoen euro.

De schadevergoeding komt doordat de twee bestuurders zich in 2010 persoonlijk aansprakelijk hadden gesteld voor een deel van het krediet van de bank. Zij weigerden tot nu toe echter te betalen.

Zelf schuldig

Tegenover de rechtbank voerden de twee aan dat ABN Amro zelf schuldig is aan het faillissement, omdat de bank het management van Phanos voor het faillissement in 2012 heeft overgenomen. De rechter wees dat bezwaar vrijdag al af.

ABN Amro heeft een vordering van 220 miljoen euro op de failliete boedel van Phanos, onder meer bekend als shirtsponsor van FC Utrecht. De bank is daarmee de grootste schuldeiser. Een deel daarvan was verstrekt door Fortis Bank, dat is opgegaan in ABN Amro.



Reacties


Laatste nieuws