Verkoop van 723 woningen aan internationale instelling door Bouwinvest

Bouwinvest gaat 723 woningen verkopen aan een internationale instelling. Allard van Spaandonk, directeur Nederland bij Bouwinvest: “De veranderingen in de huurmarkt en de gunstige vooruitzichten hebben de interesse voor Nederlandse woningen bij investeerders vergroot.”

Het Bouwinvest Dutch Institutional Residential Fund heeft ongeveer 15.000 woningen in bezit. Daarvan wil het u 723 gaan verkopen aan een internationale instelling. Met de deal zou naar verluid 100 miljoen euro zijn gemoeid. Bouwinvest heeft nog geen verdere details over de deal losgelaten. Building Business heeft gebeld over de details van de deal.

Gereguleerd

Van alle woningen zit 54% in het gereguleerde segment. Het overige deel zijn woiongen in het middeldure en dure segment. De woningcomplexen zijn gelegen in onder andere Amsterdam Zuidoost, Osdorp, IJsselstein, Den Haag, Gouda, Zwolle, Koog aan de Zaan, Heerenveen en Huizen.

De woningen worden aangekocht door een joint venture uit Qatar; Aventicum Capital. Dit is een fonds, opgericht door Credit Suisse en Qatar Holding. Qatar Holding is onderdeel van het sovereign-wealth fund van Qatar. Naar verwachting wil Aventicum Capital op den duur uit gaan ponden.

Bouwinvest wil van deze woningen af en heeft overeenstemming bereikt over de verkoop van zestien woningcomplexen met in totaal 723 woningen aan een internationale instelling.

Gunstig

Allard van Spaandonk, directeur Nederland bij Bouwinvest: “De veranderingen in de huurmarkt en de gunstige vooruitzichten hebben de interesse voor Nederlandse woningen bij investeerders vergroot. Dit biedt ons een uitstekende mogelijkheid om kapitaal opnieuw te gebruiken en onze portefeuille nog beter te balanceren. Door deze verkoop vermindert het aandeel gereguleerde huurwoningen naar ongeveer 15 procent van de totale portefeuille.”

Het Bouwinvest Residential Fund heeft voornamelijk vrije sector huurwoningen, waarvan het overgrote deel in de Randstad is gelegen. Als commercieel adviseur heeft JLL Bouwinvest bijgestaan. Daarnaast heeft De Brauw Blackstone Westbroek juridisch advies geleverd. 



Reacties


Laatste nieuws