Standard & Poors nu ook positiever over huizenprijzen in Nederland

Volgens kredietbeoordelaar Standard & Poors (S&P) zullen de huizenprijzen in Nederland verder stijgen. Dat staat in de kwartaalrapportage over de Europese huizenmarkt dat S&P vandaag naar buiten bracht.

S&P verwacht dat de huizenprijzen zeker tot en met 2016 zullen blijven stijgen. De verwachting is dat de stijging gemiddeld op 2% uitkomt voor 2015. Voor 2016 zouden de huizenprijzen zelfs met 2,5% gaan stijgen.

Huizenverkoop

Volgens de kredietbeoordelaar uit De Verenigde Staten is het vooral aan de economische situatie te danken dat de huizenverkoop is gaan stijgen. Daarnaast zouden huizen beter betaalbaar zijn, is er meer stabiliteit in de hervormingen van het fiscale beleid en zorgt een beperkt huizenaanbod dat prijzen verder opgestuwd worden.

S&P was de enige kredietbeoordelaar van ‘de grote drie’ (Fitch en Moody’s zijn de overige twee) die de Nederlandse economie afwaardeerde van AAA naar AA+. Wel is S&P positiever over Nederland en is het vooruitzicht van stabiel naar positief gegaan. Er zou een kans van meer dan 1 op 3 zijn dat de kredietwaardigheid zal worden verhoogd in de komende 24 maanden.



Reacties


Laatste nieuws