Mansveld verstrekt geld voor woningisolatie tegen windturbinegeluid

Zo’n 400 woningeigenaren krijgen subsidie om hun woning te isoleren regen windturbinegeluid. Staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur en Milieu schrijft dat aan de Tweede Kamer.

Sinds 2011 geldt een nieuwe geluidsnorm voor woningen die bij windturbines staan. Hieraan moet getoetst worden voordat een vergunning verleend wordt. Echter, op woningen die voor 2011 zijn gebouwd en dichtbij windmolens staan is deze toetsing niet van toepassing. Dit heeft voor staatssecretaris Mansveld de aanleiding gevormd om de RIVM onderzoek te laten doen welke woningen een geluidsbelasting hebben die hoger is dan de norm.

Windturbinegeluid

Er blijken 400 woningen teveel last van windturbinegeluid te hebben. De eigenaren van deze woningen krijgen nu een subsidie om hun woning te isoleren. Want uit het onderzoek is eveneens naar boven gekomen dat woningeigenaren genoeg belangstelling hebben om hun woning tegen omgevingsgeluid te isoleren.

Mansveld heeft een bedrag van 6,5 miljoen euro ter beschikking gesteld. Met de subsidieregeling worden woningeigenaren geïnformeerd hoe zij zich kunnen aanmelden daarvoor. Mansveld hoopt met subsidieregeling zoveel mogelijk de overlast door windturbinegeluid te beperken voor de 400 woningeigenaren.



Reacties


Laatste nieuws