Vernieuwend woon-werkconcept voor metrostationslocatie Postjesweg

De gemeente Amsterdam wil voor metrostationslocatie Postjesweg een gebouw hebben waar mensen zich van buiten het stadsdeel zich willen vestigen. Het moet een positieve impuls geven aan de levendigheid en stedelijkheid van de wijk Overtoomse Veld. Building Business vroeg Anne Ruyter van de gemeente Amsterdam om een korte toelichting.

De gemeente Amsterdam start op 10 juni met de selectieprocedure om voor het braakliggend terrein bij het metrostation. De gemeente zoekt een marktpartij die naar eigen inzicht een gebouw met een vernieuwend woon-werkconcept wil ontwikkelen. In het woongebouw moeten koopappartementen komen. Het stadsdeel wil zich vooral richten op mensen van buiten het stadsdeel. “Frisse gezichten” moeten er komen, aldus Anne Ruyter.

Ontwikkelingen

Rond de metrostationslocatie Postweg zijn al eerder allerlei ontwikkelingen geweest. Zo heeft woningcorporatie Eigen Haard er een nieuwbouwproject gerealiseerd. Het nieuwe gebouw op het leegstaande kavel moet ongeveer 18.000 vierkante meter vloeroppervlakte meten.

Design & Build

De vraag van de gemeente behelst een Design & Build-opdracht. Partijen die zich willen inschrijven kunnen zowel aannemers als samenwerkingsverbanden zijn. Anne Ruyter van stadsdeel Nieuw-West zegt dat niet gewerkt wordt met prestatiecontracten. Inschrijvende partijen kunnen een ontwerp maken waarop ze geselecteerd worden.



Reacties


Laatste nieuws