Weg & Bouwmuseum slachtoffer van malaise in bouw

De crisis in de bouw laat steeds meer sporen achter, ook op plaatsen waar die onuitwisbaar zijn. Dat geldt nu ook voor het Weg & Bouwmuseum, dat ten onder dreigt te gaan door de crisis in de bouw.

Het Weg & Bouwmuseum was sinds 2001 gevestigd in Ede en later in Harderwijk. Het museum bestaat al 40 jaar en wordt door vrijwilligers draaiende gehouden. Het museum is financieel afhankelijk van de bouwsector door de sponsoring, dat het daarvan ontvangt. Maar de sponsorgelden vanuit de bouwsector dreigen op te drogen.

Alarmbel

De alarmbel over de situatie is inmiddels geluid door het bestuur van het museum. Het bestuur heeft de gemeente Harderwijk en de bouwwereld opgeroepen hulp te bieden, zodat het museum zijn deuren niet hoeft te sluiten. Op dit moment wordt naarstig naar nieuwe sponsors gezocht en denkt men over kleinere huisvesting.

Collectie

In het Weg & Bouwmuseum zijn onder meer wegenbouwmachines, bouwkranen en historische gereedschappen uit de bouw en de wegenbouw te bewonderen. Daarnaast bezit het museum een uitgebreide verzameling historische naslagwerken, die men kan raadplegen in de museumbibliotheek. Ook zijn er films en foto’s te zien.



Reacties


Laatste nieuws