Meer mogelijkheden voor zelfbouwers

De gemeente Amsterdam wil zich met haar kavelaanbod niet alleen tot de grote ontwikkelaars richten. Ook zelfbouwers moeten een kans krijgen. Zo ook op het terrein de Hallen Noord, waar 5 kavels voor zelfbouw beschikbaar worden gesteld.

Voor de kavels in De Hallen Noord kunnen geïnteresseerden zich aanmelden om er in een zogenaamde zelfbouwgroep in een grachtenpand appartementen te realiseren. Daarnaast zou er kleinschalige bedrijvigheid kunnen komen. Die zou bijvoorbeeld ‘aan huis’ gerealiseerd kunnen worden. De Hallen Noord is een groot terrein in Oud-West en een voormalige tramremise. Er wordt een grote ondergrondse garage gebouwd met plaats voor 340 parkeerplekken. Verder komen er 52 vrije sector huurappartementen, 28 sociale huurappartementen en 29 koopappartementen.

Inschrijving

Op dit moment worden voor de zelfbouwkavels van De Hallen Noord de kavelregels en de selectieprocedure door de gemeente opgesteld. Eind augustus kunnen geïnteresseerden zich inschrijven voor de kavels.

Site

Amsterdam houdt op een aparte site bij welke kavels voor zelfbouw beschikbaar zijn. Op de site www.amsterdam.nl/zelfbouw is te volgen welke kavels beschikbaar zijn en worden ook aankondigen over inschrijvingen gepubliceerd door de gemeente.



Reacties


Laatste nieuws