Bouw Turkse seniorenflat dichterbij

Woningcorporatie Trudo is een stuk dichter bij de bouw van een senioren voor Turkse arbeidsmigranten gekomen, nadat de gemeenteraad geen bezwaar aangetekend heeft op de bestemmingsplanwijziging die daar voor nodig is. Building Business vroeg Hans van Voorene van Trudo om een korte  toelichting op de plannen.

Het initiatief tot de bouw van een Turkse seniorenflat is ontstaan uit de wens van een groep Turkse eerste-generatie arbeidsmigranten die graag bij elkaar wilden wonen, het liefst in één wooncomplex. Omdat deze wens niet te verwezenlijken was binnen de bestaande woningvoorraad, hebben zij bij de gemeente Eindhoven aangeklopt. Deze heeft woningcorporatie Trudo bereid gevonden om met een plan aan de slag te gaan.

Toewijzingsbeleid

De Turkse seniorenflat verschilt in bouwkundig opzicht niet van een reguliere seniorenflat, behalve dan dat de appartementen iets kleiner zijn, aldus Hans van Voorene. Wel zal het toewijzingsbeleid van de corporatie voor dit complex aangepast moeten worden. Maar volgens van Voorene duurt het nog wel even voordat met de bouw aan de slag gegaan kan worden. Het zal zeker niet in 2014 plaatsvinden. Vooralsnog is wijziging op het toewijzingsbeleid daarom niet nodig.

Commotie

Woningcorporatie Trudo geeft aan dat rondom de plannen nogal wat commotie is geweest in het verleden. Veel mensen konden zich niet vinden in de plannen van de Eindhovense corporatie. Inmiddels zijn er ook andere etnische minderheidsgroepen die soortgelijke wensen willen realiseren. Zo is een groep Surinaamse senioren bij corporatie Woonbedrijf in Eindhoven terecht gekomen en probeert ook een groep Chinese senioren via publieke of semipublieke instanties hun plan om samen te wonen te realiseren.



Reacties


Laatste nieuws