Blauwhoed ontwikkelt 58 woningen in Berkel en Rodenrijs

Blauwhoed gaat 58 eengezinswoningen ontwikkelen in het project De Berkelse Wal in de wijk Meerpolder te Berkel en Rodenrijs. Op 19 mei ondertekenden Wethouder Tymon de Weger (gemeente Lansingerland) en Phillip Smits (Staalblauw) daartoe de realisatieovereenkomst. De Berkelse Wal is gericht op gezinnen die een complete en betaalbare eengezinswoning zoeken. De start verkoop is nog deze zomer, de verwachting is dat de bouw van de woningen in het eerste kwartaal van 2015 start. 

De Berkelse Wal is het vervolg op het succesvolle project Eilanden van Berkel, dat Blauwhoed deels verkocht aan Syntrus Achmea nadat de eerste fase eerder al binnen 2 maanden werd uitverkocht. Ook Eilanden van Berkel was gericht op (startende) gezinnen die compleet en toch betaalbaar wilden wonen in Berkel en Rodenrijs. De grote belangstelling voor de koopwoningen in Eilanden van Berkel was voor Blauwhoed aanleiding voor de ontwikkeling van De Berkelse Wal, dat in haar opzet lijkt op haar voorganger.

Grenzend aan natuurgebied De Groenzoom

De woningen van De Berkelse Wal komen te liggen langs het water, langs de Oostmeerlaan, Briellestraat, het Romenpad en grenzend aan De Groenzoom. De Groenzoom is een recreatie- en natuurgebied van 560 hectare op de grens van gemeenten Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp. Bewoners van De Berkelse Wal hebben dus straks ‘de natuur als buur’.

De Berkelse Wal is een ontwikkeling van Blauwhoed en MN. Beide partijen werken samen in de ontwikkelmaatschappij Staalblauw Berkel Grond CV en realiseerden de afgelopen 10 jaar samen al ruim 1.300 koopwoningen in Meerpolder. 



Reacties


Laatste nieuws