Hoge bezoekersaantallen Dag van de Bouw

Ook dit jaar zijn er weer veel mensen afgekomen op de diverse bouwprojecten die voor de Dag van de Bouw waren opengesteld. In heel Nederland waren er 125.000 bezoekers die op de verschillende projecten afkwamen.

Dit jaar waren 175 bouwprojecten in heel het land opengesteld voor het publiek. Het aantal bezoekers was evenveel als vorig jaar. Maar vorig jaar waren er 230 projecten die bezocht konden worden. Zodoende was het gemiddeld aantal bezoekers per project een stuk hoger dit jaar.

Zwaar weer

De bouw heeft de afgelopen jaren in zwaar weer verkeerd. Voorzitter Maxime Verhagen van Bouwend Nederland concludeert dat de bouw uit een diep dal opkrabbelt, maar dat de “zon voorlopig nog niet schijnt”. Er zijn veel werknemers in de bouw werkloos geraakt de afgelopen jaren. Verhagen wil de komende tijd de 70.000 bouwvakkers terughalen die de afgelopen 5 jaar hun baan zagen verliezen.

Meest populair

De meest populaire bouwplaats was die van de Noord/Zuidlijn in Amsterdam met maar liefst 19.000 bezoekers. Andere populaire projecten waren de Avenue2 in Maastricht (12.000), de Spoorzone in Delft (7.500) en het Onderwijspark in Meppel (6.000).



Reacties


Laatste nieuws